Ostatní
14/07/2022

Jak mít co nejlépe zabezpečený iPhone

Pokud chcete mít jistotu, že váš iPhone, iPad nebo MacBook bude dobře zabezpečený, můžete provést pár kroků, které tomu napomůžou.

1. krok

Zvolte si místo čtyřmístného kódu šestimístný. I když se to může zdát jako banální krok, delší kód je vždy složitější prolomit. Také je důležité volit složitější kombinace než velmi oblíbené kódy typu 1234 či 1111 a podobně. Kód si přenastavíte v Nastavení – Face ID a kód.

2. krok

Dvoufázová autentizace (2FA) je zabezpečení, které vám poskytne přístupový kód pro vaše Apple ID poté, co se k němu budete chtít přihlásit. Tuto funkci nastavíte v Nastavení – Apple ID – Heslo a zabezpečení, tam už zvolíte dvoufázové ověření, kde zadáte důvěryhodné telefonní číslo, na které budete dostávat ověřovací kódy, když se budete přihlašovat na iCloud.

3. krok

Nastavte si biometrické údaje k ověřování totožnosti jako je Face ID nebo Touch ID. Tento krok vám pomůže nejen s bezpečím, ale také s rychlejším odemknutím nebo jednoduchým používání Apple Pay. Nastavíte si to opět v Nastavení – Face ID a kód, kde stačí postupovat podle pokynů.

4. krok

K soukromí a bezpečí vám může také pomoct nastavení oznámení, která se nemusí objevovat v celém znění na ploše. Na uzamčené obrazovce se vám s tímto nastavení zobrazí pouze aplikace, na které vám oznámení přišlo. Celá zpráva se vám zobrazí až po odemknutí iPhonu. Nastavit si tuto funkci můžete v Oznámení – Náhledy – Při odemčení.

5. krok

Pokud chcete mít úplný pocit bezpečí i při vyhledávání na internetu, můžete si stáhnout aplikace jako například AdBlock. Pokud si aplikaci stáhnete, je potřeba jít opět do Nastavení – Safari – Rozšíření, kde odkliknete vámi zvolenou aplikaci, která bude zabraňovat například vyskakovacím reklamám.

6. krok

Pokud by došlo k tomu nejhoršímu a váš iPhone by byl odcizen, je dobré mít zapnutou funkci Najít iPhone. Funkci zapnete v Nastavení – Apple ID – Najít – Najít iPhone, kde funkci zapnete. V případě, že iPhone ztratíte, stačí se přihlásit na iCloud.com/find nebo použijete aplikaci Najít na jiném zařízení Apple. Mobil takto můžete uzamknout na dálku a k vašim informacím se nikdo nedostane.

Adéla Kmošková