Ostatní
07/07/2022

Novinky ze sociálních sítí #3

Instagram přináší nové filtrování zpráv, TikTok se snaží přidávat nové funkce ke zdravějšímu používání aplikace a další novinky ze světa sociálních sítí si přečtěte níže.

Možnosti filtrování zpráv na Instagramu

Nově nabízí Instagram více možností filtrování zpráv. K filtru ,,Nepřečtené‘‘ a ,,Označené‘‘ přibyl filtr na zprávy od ,,Ověřených účtů‘‘ nebo filtr ,,Blízcí přátelé‘‘.

Samolepky a šablony v Reels

Instagram také přidává možnost používat samolepky v Reels. Uživatel může nyní přidávat ankety, kvízy a emoji. Další novinkou jsou šablony, díky kterým bude tvorba Reels mnohem jednodušší. Stačí si vybrat šablonu, do které si už jen vložíte svá videa.

Wellbeing funkce na TikToku

Tiktok přidává nové funkce a nástroje pro zdravější užívání aplikace. Tzv. wellbeing tools obsahují například časovač, který vás upozorní, že už aplikaci používáte příliš dlouho a měli byste si dát pauzu.

Recenze restaurací na Snapchatu

Snapchat přidává recenze restaurací (zatím pouze v USA a Londýně). Ve Snap Map se nově objeví recenze z webu The Infatuation. Restaurace a kavárny si budete moci hledat podle nejrůznějších a poměrně netradičních filtrů, jako například odpolední čaj, živá hudba atd.

Snapchat přichází se sdílenými příběhy

Snapchat přináší Sdílené příběhy. Tato funkce by měla umožnit spolupráci nebo jednoduše sdílení zážitku více lidí. Funkce umožní přidávat přátele či jiné uživatele, kteří do příběhu mohou přispívat.

 

Adéla Kmošková