Ostatní
13/05/2022

Novinky ze světa sociálních sítí #2

Podívejte se na novinky ze světa sociálních sítí. Přečtěte si o 90sekundových Reels na Instagramu, finančních příspěvcích pro tvůrce videí na Youtube a další.

90sekundové Reels na Instagramu

Instagram testuje nové šablony pro vytváření Reels, které se staly velmi oblíbenou funkcí. Nové šablony by měly mít nové formáty, ale co hlavně mnohé uživatele potěší, tak by se mělo jednat o novou funkci, díky které by byla jednoduchá synchronizace obrazu a hudby, podobně jako je tomu na Tiktoku.

Super Thanks na Youtube

Znáte funkci Super Thanks? Tato funkce, která se nyní dostala do České republiky, umožňuje podpořit tvůrce videí jednorázovým příspěvkem. Komentář uživatele, který přispěl autorovi, se po poslání příspěvku zvýrazní.

Spotify uvádí video podcasty

Spotify přináší novou funkci pro tvůrce z USA, Kanady, Velké Británie, Austrálie a Nového Zélandu, kteří nyní mohou nahrávat na Spotify video podcasty. Navíc tyto video podcasty mohou zpoplatnit pomocí předplatného, které si posluchači mohou zaplatit.

Snapchat na vrcholu sociálních sítí

Snapchat roste neuvěřitelnou rychlostí oproti ostatním sociálním sítím. Společnost Snapchat zveřejnila výsledky za první čtvrtletí roku 2022, podle kterých Snapchat vzrostl o 18 %. Pro porovnání Twitter má nárůst 15 %, ale například Meta ohlásila pokles aktivních uživatelů.

Adéla Kmošková