Ostatní
24/03/2022

Novinky ze světa sociálních sítí

Desetiminutová videa na TikToku, Reels na Facebooku nebo like na Stories na Instagramu? To jsou novinky ze světa sociálních sítí, které vám teď představíme.

Instagram

Instagram přidal novou funkci Stories likes, kterou najdete jako ikonu srdíčka dole vpravo v příběhu. Nemusíte se bát, že byste měli díky této funkci zahlcený DM srdíčky, ty se zobrazují pouze v seznamu lidí, kteří viděli váš příběh. Uživatel, kterému se líbil váš příběh, bude mít u profilové fotky malé srdíčko.

Instagram odstranil IGTV, což ale není žádné překvapení. Oblíbenost krátkých videích i na ostatních platformách, jako je YouTube nebo Facebook, neustále roste.

Facebook

Na Facebooku jsou nově dostupné Reels pro všechny uživatele. Díky této funkci je nyní možné sdílet Reels z Instagramu i na Facebooku. Reels se zobrazují mezi příspěvky na hlavní straně.

Další novinkou jsou šifrované zprávy na Messengeru, které jsou nyní dostupné všem. Do této funkce se dostanete potažením nahoru v existujících chatech (tím zapnete mizející režim).

Plus velká novinka, která bude brzy spuštěna – upozornění na to, když někdo udělá screenshot chatu.

Tiktok

Tiktok přidal možnost nahrávat až desetiminutová videa. Doteď bylo možné nahrát videa v maximální délce tří minut. Ačkoliv další aplikace spíše přidávají funkce krátkých videí, jako například Reels nebo Youtube Shorts, Tiktok naopak délky videí prodlužuje. Tvůrci se vždy snaží aplikaci vylepšit, ale neztratí právě kvůli tomuto prodlužování videí naopak smysl?

A nakonec pár čísel..

Snapchat, jedna z klíčových platforem pro mladší publikum, hlásí 319 milionů uživatelů denně. V čerstvé zprávě zároveň reportuje tržby ve 4. čtvrtletí ve výši 1,3 miliardy dolarů (meziroční nárůst 42 %).

YouTube Shorts jsou stále oblíbenější, dokazují to i čerstvá čísla. Krátká videa mají již více než 5 biliónů zhlédnutí. Je tedy jasné, že YouTube Shorts se budou nadále vyvíjet a vylepšovat.

Adéla Kmošková