Technologie
30/04/2021

AfterShokz – Kvalitní zvuk, ale trochu jinak

Sluchátka od firmy AfterShokz, která se soustředí na přenos zvuku skrze lícní kost do vnitřního ucha, což znamená, že uši jsou volné a uživatel nemá pocit zvukového vytěsnění okolí.

Hudba nebo podcasty jsou pro mě důležitou součástí dne, proto stále hledám technologie, které dokážou zařadit tyto potřeby do běžného pracovního dne. Je to už rok, co používám AirPods Pro, které toto splňují skvěle, ale myslím, že je čas zkusit také něco dalšího i přesto, že si Airpody nemůžu vynachválit a nedokážu si bez nich představit ani jeden den.

Nedávno jsem narazil na firmu AfterShokz, která se soustředí na přenos zvuku skrze lícní kost do vnitřního ucha, což znamená, že uši jsou volné a uživatel nemá pocit zvukového vytěsnění okolí.
Sluchátka jsou primárně určena pro sportovce, kteří ocení jejich skvělé fyzické vlastnosti. Sluchátka si nasadíte, ale vůbec necítíte, že byste je na sobě měli. Máte spojení se svým okolím, ale i například se svým oblíbeným podcastem.

Obrovskou výhodou také je, že sluchátka použijete i při plavání v bazénu, jelikož jsou plně vodotěsná, jediné, co by vás mohlo omezovat, je dosah bluetooth, což se dá vyřešit chytrými hodinkami.
Díky těmto vlastnostem jsou za mě sluchátka AfterShokz také nejbezpečnější. Pokud vedle vás pojede auto, nestane se, že ho neuslyšíte.

Já osobně ve sluchátkách vidím obrovský potenciál pro ty, kdo pracují v kanceláři nebo kdekoliv jinde ve společnosti dalších lidí. Prostě takový částečný únik z reality. Stále můžete čistě slyšet hlasy svých kolegů, ale i hudbu bez jakéhokoliv sundávání sluchátek nebo mačkání tlačítek.

Stále čekám, až se do Česka dostanou Apple Watch s eSim, poté vám budou úplně stačit hodinky na ruce a sluchátka na uších a můžete vyrazit pohodlně běhat bez telefonu v kapse. Pokud dostanete žízeň, pití zaplatíte jednoduše pomocí hodinek na ruce.

AfterShokz také nabízí sluchátka OpenComm s mikrofonem u úst pro lepší zvuk telefonátů, skvělá volba právě do kanceláře, ale já bych je rád využil i pro to běhání nebo doma na gauči.
AfterShokz se také pyšní krásným jednoduchým balením, které se dost podobá produktům značky Apple. Sluchátka jsou ve více barevných variantách, ale u mě vítězí černá. Na designu by se za mě stále daly některé věci vyladit a tím udělat sluchátka ještě jednodušší a vzhledově lepší.

Jakub Mařáček