Technologie
29/01/2021

Jak jsem se (ne)dočkal nového iPhone 12 Pro Max

Přejít na nový iPhone jsem se chystal poměrně dlouhou dobu. Moje sedmička plusko dosluhovala a koncem roku 2020 jsem byl nucen nabíjet dvakrát, někdy třikrát denně. To byl signál pro výměnu baterie, nebo nový telefon.

Ještě než spatřila světlo světa nová dvanáctka, věděl jsem, že ať bude jakákoli, koupím ji. Starý iPhone dosloužil a cesta vedla pouze jedna. Nákup nového telefonu je pro mě významný den. 🙂 Mám rád nové věci a celkem si potrpím na kvalitu. Takže když dělám unboxing, vždy si to užívám, v klidu si otevřu krabičku, projdu balení (letos bez síťové koncovky) a nejlepší na tom všem je odstranění přepravní fólie, která při pomalém odlepování vydává velice specifický zvuk. 😍

Dost povídání okolo, pojďme se pustit do iPhone 12 Pro Max…

Ohlášení předprodeje, předobjednávka a dlouhé čekání. I přes okamžité vyplnění formuláře pro předprodej dorazil telefon po měsíci. Samozřejmě u mě platí pravidlo „čím déle čekám, tím více se těším“.  Takže mi to zas až tak nevadilo.

Telefon jsem si po dlouhém rozvažování objednal v modré barvě se střední kapacitou úložiště. Bezdrátové nabíjení pro mě byla novinka, neváhal jsem a objednal i s nabíječkou a pouzdrem z kůže s funkcí magnetického přichycení k nabíječce. Mimochodem skvěle promyšlený tah od Applu. Po rozbalení na vás bude čekat to nejlepší, přenos dat a nastavení systému. Nikoho to nebaví, já si to užívám. 🙂

Čekal jsem, že budu z telefonu nadšený, to jsem ale ze začátku nebyl. Byl to stále ten samý iPhone, ale jen co se systému týká. Po pár dnech vám dojde spousta věcí, které ze začátku nevidíte.

Displej je barevnější a plynulejší, přirozenější pro oko. Když jsem si vzal sedmičku po pár dnech do ruky kvůli přesídlení hesel, ukázala se největší změna, a to je displej bez rámečku. V tu chvíli jsem se nad tím pouze pousmál. Bylo to jako když držíte v ruce starý tlačítkový telefon a říkáte si, jak jsem s tím mohl pracovat.

Face ID je druhá z věcí, která mě nadchla, je to rychlé, přesné a nemusíte vlastně ani nic udělat pro odemčení telefonu a přitom je naprosto zabezpečený.

Na konec jsem si nechal fotoaparát, ten jsem testoval po poměrně dlouhé době po koupi. Když jsem se byl večer před Novým rokem projít a viděl hluboko v lese mlhu nasvícenou měsícem v úplňku, neváhal jsem a začal fotit. Když jsem viděl, jaké fotky to zvládne udělat za tmy, nemohl jsem přestat fotit, galerie se začala plnit a já měl na tváři úsměv od ucha k uchu.

Po zhruba dvou měsících používání, testování a nastavování mohu říct, že jsem více než nadmíru spokojený. Vím, že na produkty Applu se vždy mohu spolehnout jak ze stránky funkčnosti, tak kvality. Souhra s jejich hodinkami a sluchátky je úžasná, celý ekosystém je prostě funkční a do detailu promyšlený.

Jakub Mařáček