Technologie
27/05/2022

Jednoduchý návod na převedení formátu HEIC do JPG

Stává se vám někdy, že si chcete prohlédnout fotografii z iPhonu na počítači se systémem Windows, ale fotografie se nezobrazuje? Důvodem může být formát HEIC, který není vždy kompatibilní s dalšími zařízeními. Níže vám představíme pár jednoduchých tipů, jak převést formát fotografií HEIC do JPG.

Co je to HEIC?

HEIC je formát fotografií pro iPhone, který při fotografování ušetří více než 50% velikosti souboru bez ztráty kvality. Což je velká výhoda ve srovnání se soubory JPEG nebo PNG. Problém ale může nastat ve chvíli, kdy chcete zobrazit fotografie ve vašem počítači se systémem Windows.

Jak tedy převést HEIC do JPG?

1. Ukončete používání formátu HEIC
Ve svém iPhonu si můžete nastavit, zda chcete používat formát HEIC. Přejděte do Nastavení > Fotoaparát > Formáty a zde nastavte Nejkompatibilnější. Poté už bude používán formát JPEG.

2. Použití online converteru pro převedení HEIC do JPG
Dobrým pomocníkem vám může být online converter convertio.co, kde jednoduše a zdarma změníte formát obrázku. Po otevření nahrajete obrázek v HEIC formátu, v dalším kroku si můžete vybrat nový formát fotografie. Poté už jenom klikněte na Convert a následně Download.

3. Převedení formátu pomocí e-mailu
Pokud potřebujete převést malý počet fotografií a nechcete používat online converter, stačí si poslat fotografie ve formátu HEIC jako přílohu e-mailu. Obrázek se automaticky po odeslání převede na JPG. Poté už si jen obrázek stáhnete ve správném formátu.

Adéla Kmošková