Technologie
25/01/2022

Nový design, ALAC a další novinky o Apple AirPods Pro 2

Netrpělivě čekáte na nejnovější model Apple AirPods Pro 2? Chcete vědět novinky, které můžete s novými sluchátky očekávat? Tak čtěte dál a dozvíte se, co AirPods Pro 2 přinesou.

Jedna z nejočekávanějších novinek letošního roku AirPods Pro 2 by měla být údajně představena v poslední čtvrtině roku. Pravděpodobně na konci října nebo na začátku listopadu podobně jako byla představena první generace AirPods Pro v roce 2019.

Nová sluchátka by měla mít hned několik novinek

První velkou změnou je podpora bezztrátového formátu ALAC neboli Apple Lossless Audio Codec (doteď byly nahrávky pouštěny se ztrátovou kompresí AAC).

Druhá novinka se týká nabíjecího pouzdra, které by mělo mít minireproduktor, díky kterému by mělo být možné přehrávat zvukový signál při jeho hledání nezávisle na sluchátkách.

Další novinka by se měla týkat senzoru zdraví, kdy by mělo být možné sledovat například srdeční tep a případně upozornit uživatele, kdyby bylo něco v nepořádku.

Poslední novinkou a spekulací je změna designu. Opět se bude jednat o sluchátka se silikonovými koncovkami, ale stopka by měla být kratší. Také se hovoří o tom, že by měl být celý tvar zaoblenější.

Adéla Kmošková