Technologie
03/06/2022

Nový dron DJI Mini 3 Pro má dobré parametry a pouze 250 gramů

DJI představilo třetí generaci svých nejmenších dronů Mini. Nabízí mnoho nových funkcí včetně dlouho očekávaného autopilota.

První novinkou dronu DJI Mini 3 Pro je přepracovaný drak letounu pro lepší aerodynamiku (až 16m/s v rovině a 5m/s vertikálně). Dále přibyla funkce detekce překážek ve třech směrech (dopředu, dozadu, dolů). Má větší rádiový dosah (až 8 km) a větší rozsah natočení gimbalu. Nově se automaticky vyhýbá překážkám APAS a jeho maximální doba letu je 34 minut. Rozlišení kamery je 48 Mpx a světelnost f/1.7, což umožní pořízení lepších záběrů v horších světelných podmínkách. Software zůstává stejný jako u předchozího modelu, a to ovládání přes mobilní aplikaci DJI Fly.

Velkou novinkou je autopilot, který byl dlouho očekávanou funkcí. Nově má zabudovaný čelní a zadní kombinované překážkoměry, a tím se stává Mini 3 Pro prvním zástupcem řady Mini, který je vyzbrojený autopilotem ActiveTrack 4.0. Autopilot umožní atraktivní automatické sledování cíle, který si na displeji ovladače sami nastavíte. Poté už stačí se rozejít nebo rozjet na kole a dron vás bude automaticky natáčet.

Další funkcí autopilota je Spotlight 2.0, kdy se software snaží držet v zorném poli vybraný objekt. To znamená, že vlastně získáte jednoduchého autonomního kameramana, což může pomoci například začátečníkům, kteří nejsou tolik zkušení.

Třetí a poslední funkcí je Point of Interest 3.0. V tomto režimu autopilot začne okolo vybraného objektu kroužit a vy můžete spustit nahrávání. Výhodou je konstantní rychlost pohybu konstantní trajektorie.

Nakonec je ale potřeba zmínit vyšší cenu, která ale odpovídá kvalitě produktu. Cena DJI Mini 3 Pro bude začínat na 739 eurech, což je ale cena dronu bez ovladače. Mini 3 Pro se základním ovladačem RC-N1 bude za 829 eur.
Parametry Mini 3 Pro vypadají velmi dobře, hlavně i z toho důvodu, že se vše vešlo do pouhých 250 gramů.

Adéla Kmošková